Odkazy na další weby

Nejnovější zpravodajství

Od příštího roku participativní rozpočet v novém aneb podílejte se na proměně části města už od počátku

Zastupitelstvo města na svém posledním zasedání rozhodlo o zásadní proměně tzv. participativního rozpočtu, který funguje ve městě už 6 let. Jeho principem je, že občané města mohou svým hlasováním rozhodnout o výběru akce, která se na městě uskuteční. Doposud byl však výběr částečně uzavřený – dostávali jste na výběr z akcí, které již byly předpřipravené ze strany města, a to zejména z důvodu reálné realizovatelnosti a časovému hledisku. Nyní jsme se však rozhodli začít s přípravou participativního rozpočtu rok dopředu, což umožňuje využít možnosti vaší participace naplno.

Nabídka pozemků ve vlastnictví města vhodných k výstavbě rodinného domu
Nabídka pozemků ve vlastnictví města vhodných k výstavbě rodinného domu

Odbor rozvoje a životního prostředí zpracoval vůbec první ucelený přehled všech pozemků ve vlastnictví města, které jsou dle územního plánu vhodné k výstavbě rodinného domu.

Výroční zpráva Odboru rozvoje a životního prostředí městského úřadu Šluknov za rok 2023
Výroční zpráva Odboru rozvoje a životního prostředí městského úřadu Šluknov za rok 2023

Odbor rozvoje a životního prostředí (ORŽP) předkládá výroční zprávu o činnosti odboru za rok 2023. Činnost odboru byla zajišťována v souladu s Organizačním řádem Městského úřadu Šluknov a schváleným rozpočtem. V roce 2023 ORŽP hospodařil s téměř polovinou celkového objemu rozpočtu města Šluknov a jeho pracovníci se přímo podíleli na realizaci hlavních investičních akcí ve městě.

AKTUALIZOVÁNO - Město Šluknov nabízí k prodeji pozemky z nově zasíťované lokality "Jihozápad" nad rybníkem Zezulák
AKTUALIZOVÁNO - Město Šluknov nabízí k prodeji pozemky z nově zasíťované lokality "Jihozápad" nad rybníkem Zezulák

V minulém roce jsme dokončili výstavbu inženýrských sítí pro výstavbu 29 pozemků nad rybníkem Zezulák (k dispozici je až na hranici pozemků splašková a dešťová kanalizace, přípojka NN a vodovod).

Volby do Evropského parlamentu 2024 - Informace pro občany jiného členského státu EU

Právo volit na území ČR do Evropského parlamentu má každý občan jiného členského státu EU, který alespoň druhý den voleb, tj. 8. 6. 2024, dosáhne věku 18 let a je po dobu nejméně 45 dnů před druhým dnem voleb (tj. 23. 4. 2024) přihlášen k trvalému nebo přechodnému pobytu na území ČR.

Informace o konání 10. zasedání Zastupitelstva města Šluknov 24. dubna 2024

Místo konání: Šluknovský zámek – velký sál, Zámecká 642, Šluknov
Datum konání: ve středu 24. dubna 2024 od 16:00 hodin

Změna otevírací doby v městské knihovně ve Šluknově

V dubnu 2024 bude knihovna otevřená v úterý a ve čtvrtek od 8:00 do 12:00 a od 12:30 do 16:00.

Finanční správa v březnu poradí s daňovým přiznáním k dani z příjmů i ve Šluknově

Na podání přiznání k dani z příjmů v listinné (papírové) podobě je letos čas do úterý 2. dubna, na elektronické podání do 2. května. Ti, kterým přiznání podává daňový poradce, a také povinně auditované firmy mají čas až do 1. července.

Dne 20.03.2024 od 13:00 do 16:30 hodin budou v přízemí MěÚ pracovníci finančního úřadu, kteří pomohou s vyplněním s podáním daňového přiznání.

Zobrazit všechny

Vybrané životní situace

Buďte s námi ve spojení